Pas på med (det skjulte) sukker indtag fra morgenstunden

Af d. 24. august 2022

De fleste ved at det ikke er sundt at indtage for meget sukker. Og det er for de fleste forbundet med slik, kiks, kager og sodavand. Men du skal også være opmærksom på det skjulte sukker. Og det gemmer sig også i de produkter som du umiddelbart tænker er sunde. Herunder de yoghurt og skyr produkter, hvor der fokuseres meget på det høje indhold af protein (og dermed er sundere). Og også dem som er økologiske.

Har netop startet et nyt Boot Camp hold op, hvor deltagerne sender billeder til mig af alt, hvad de spiser. Og de første par dage har der været en del billeder af yoghurt og skyr produkter med frugt smag. Jeg er ikke fanatisk. Og ønsker netop at lære mine kursister, at det handler om balance og ikke fanatisme. Og at det altid handler om den samlede mængden du indtager i forhold til, hvor meget du bevæger dig, hvis målet er at tabe sig. MEN der er nogle lette penge at tjene – hvis man kan udtrykke det sådan – i forhold til morgenmaden. Der er ganske enkelt mange som indtager for meget sukker fra morgenstunden uden at være opmærksom på det.

Har selv været i Irma i dag og tog dette billede. En vilkårlig yoghurt på hylden. I denne variant er der 12 gram sukker per 100 gram. I bøtten 400 gram, dvs. samlet 48 gram sukker.

Det anbefales at sukker max udgør 10 procent af dagens samlede energiindtag. Omsat til gram er det 50-55 gram for kvinder og 55-70 gram sukker for mænd.

Så du kan godt se, at der ikke skal indtages for meget frugt yoghurt, når der også skal være plads til andet:-))

Så som jeg skrev til en af mine kursister, så vælg en natural variant og tilføj selv frisk frugt. Gør det til en vane og gem heller sukkeret til en rigtig god kage med familien.

Ligeledes skal du også være forsigtig med at putte ekstra søde ting på yoghurten, den må ikke blive til en dessert.
Hvis der kommes honning, sirup, tørret frugt, honningristede müsli ovs. på yoghurten, bliver den næsten fyldt med sukker og morgenmaden bliver til en dessert. Laver en beregning på det en af dagene:-)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *