Opskrift: Squash carbonara

Af d. 30. januar 2016

En virkelig lækker (og sund) variation på den traditionelle, tunge carbonara. Jeg har en spiralizer som jeg flittigt bruger til at strimle stort set alle grøntsager, og en klar favorit er squash. Man kan dog sagtens også bare bruge en julienneskræller eller endda skære lange tynde strimler i hånden hvis man er lidt tålmodig.

 Let frokost/aftensmad til 2:

  • 1 stor squash i strimler
  • 1 løg
  • 2 små fed hvidløg
  • en sjat mælk
  • 2 spsk flødeost (gerne med smag jeg bruger hvidløg/urter)
  • en handful ærter eller edamame – kan udelades, men gør retten lidt mere fyldig.
  • Sprødstegt serano, ca. 2 skiver per mand (kan også bruge bacon)
  • Salt og peber

Steg det fintsnittede løg og hvidløg I lidt olie. Skru ned for varmen og tilføj flødeost og mælk. Rør det hurtigt sammen og tilføj derefter squashstrimlerne og vend dem kort rundt. Når det hele er godt blandet fyldes ærter eller bønner I – gør bare dette direkte fra frost. Krydder med salt og peber og smag til.

Varm igennem og bræk den stegte serrano i stykker og del portionen op på 2 tallerkener. Jeg serverer nogle gange med et spejlæg eller pocheret æg på toppen – det smager virkelig godt, men kan også sagtens laves uden.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *