Opskrift på æggekage med spinat

Af d. 13. september 2013

Frittata di spinaci (Æggekage med spinat)

Du skal bruge

  •  Ca. 500g spinat (frossen spinat kan også bruges)
  • 1 løg
  • 1 sjat olivenolie
  • 6 æg
  • 1 god håndfuld revet parmesanost
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Skyl spinatbladene godt og kom dem direkte på panden med det vand der hænger ved efter sidste skylning. Læg låg på panden og lad spinaten dampe mør ved svag varme. Tag låget af og lad det sidste vand koge fra. Tag spinaten af panden og hak den groft.

Skær løget i skiver og svits det i olivenolie på panden. Det må ikke blive brunt, kun gyldent. Tilsæt spinaten og lad det hele stege et par minutter. Nu piskes æggene sammen med salt, peber og parmesanost. Derefter tilsættes spinat og løg. Kom lidt mere olivenolie på panden og tilsæt æggemassen. Lad æggekagen stege halvfærdig og vend den med et fladt låg eller fad og steg den færdig. Server æggekagen lun med grøn salat, tomatsalat og et stykke brød til.

Har du hverdagstravlt, kan du bruge frossen spinat. Tø spinaten op og pres vandet ud, så skal det bare stege et øjeblik sammen med løgene og derefter kommes ned i de sammenpiskede æg. Du kan også bruge sølvbede (på italiensk: bietole). Blade og stilke koges først, knuges fri for vand, hakkes groft, svitses et øjeblik med løgene og tilsættes æggemassen.

En tredje mulighed er at bruge zucchini (Squash)- ca. et halvt kilo, som rives på den grove side af rivejernet, knuges fri for vand og tilsættes æggemassen. Der er mange muligheder.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *