Opskrifter

En af mine meget gode boot campere vil gerne  dele denne opskrift med os andre. Som hun  skriver, så smager det fantastisk, og kan gemmes  i køleskabet til dagen efter.

Ingredienser:

  • 2 skiver fersk laks
  • 4 skiver røget laks
  • 1 spiseskefuld flødeost, naturel eller med hvidløg ( 20% )
  • Purløg

 

 

 

 

Sådan gør du:

  • Fersk laks koges i ca. 5 minutter.
  • Skind og brunt kød fjernes og laksen lægges til afkøling.
  • Lav en stak af 4 skiver røget laks, så er de lettere at skære i tern på mindre end 1 cm².
  • Tern af røget laks røres med flødeost og skåret purløg som små glasperler.
  • Til sidst tilsættes den kolde kogte laks.
  • Laksen mases til plukfisk i massen med en gaffel.
  • Det hele bliver således kittet sammen til smørbart pålæg med langt mindre flødeost end man lige skulle tro.
  • Lakserillette smager godt på både rugbrød og speltbrød og alt andet brød.
  • Dryp lidt citron på den færdige mad og rør gerne lidt citronsaft i selve massen, hvis du vil gemme i køleskabet til dagen efter.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment