Opskrift: Lakserillette a la Kronborg
En af mine meget gode boot campere vil gerne dele denne opskrift med os andre. Som hun skriver, så smager det fantastisk, og kan gemmes i køleskabet til dagen efter.
Ingredienser:
- 2 skiver fersk laks
- 4 skiver røget laks
- 1 spiseskefuld flødeost, naturel eller med hvidløg ( 20% )
- Purløg
Sådan gør du:
- Fersk laks koges i ca. 5 minutter.
- Skind og brunt kød fjernes og laksen lægges til afkøling.
- Lav en stak af 4 skiver røget laks, så er de lettere at skære i tern på mindre end 1 cm².
- Tern af røget laks røres med flødeost og skåret purløg som små glasperler.
- Til sidst tilsættes den kolde kogte laks.
- Laksen mases til plukfisk i massen med en gaffel.
- Det hele bliver således kittet sammen til smørbart pålæg med langt mindre flødeost end man lige skulle tro.
- Lakserillette smager godt på både rugbrød og speltbrød og alt andet brød.
- Dryp lidt citron på den færdige mad og rør gerne lidt citronsaft i selve massen, hvis du vil gemme i køleskabet til dagen efter.