Opskrift: Den bedste og nemmeste koldhævede dej til boller/flutes/rundstykker
Fra i niecen i Jylland kommer her endnu en god opskrift:)
- 15 g. Gær
- 6 dl vand
- 1,5 tsk salt
- 1,5 dl havre eller ruggryn
- 2 revne gulerødder
- 300 g. Grahamsmel
- 50 g. Rugmel
- Ca. 200 g. Hvedemel
- Evt. 1 dl kerner
Opløs gæren i det lunkne vand. Bland gryn og gulerødder. Hvis du har en røremaskine, fyld så alt det grove mel i og kør dejen et par minutter. Fyld efterhånden gradvist hvedemelen i, til den næsten slipper skålen i kanten, når der æltes. Ælt gerne op til 10 min.
Stil dejen på køl indtil dagen efter – eller om aftenen.
Bages ved 225 grader i ca. 15-20 minutter. Brug en bagesten hvis du har en ellers åbn ovnen et par gange og sprøjt vand ind – giver en fantastisk sprød overflade.