Opskrift: Den bedste og nemmeste koldhævede dej til boller/flutes/rundstykker

Af d. 19. januar 2016

Fra i niecen i Jylland kommer her endnu en god opskrift:)

  • 15 g. Gær
  • 6 dl vand
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl havre eller ruggryn
  • 2 revne gulerødder
  • 300 g. Grahamsmel
  • 50 g. Rugmel
  • Ca. 200 g. Hvedemel
  • Evt. 1 dl kerner

Opløs gæren i det lunkne vand. Bland gryn og gulerødder. Hvis du har en røremaskine, fyld så alt det grove mel i og kør dejen et par minutter. Fyld efterhånden gradvist hvedemelen i, til den næsten slipper skålen i kanten, når der æltes. Ælt gerne op til 10 min.

Stil dejen på køl indtil dagen efter – eller om aftenen.

Bages ved 225 grader i ca. 15-20 minutter. Brug en bagesten hvis du har en ellers åbn ovnen et par gange og sprøjt vand ind – giver en fantastisk sprød overflade.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.