Oksefilet med bagte rodfrugter eller boller i karry?

Af d. 11. januar 2013

Jeg har også lavet to forskellige forslag til aftensmad. De indeholder cirka lige mange kalorier, men fordelingen af fedt, kulhydrat og protein er ret forskellige. Hvis man er ude på at tabe sig, vil jeg helt klart anbefale, at man går efter den høje protein-energi-procent, som man får ved at spise oksefilet. Samlet set får man faktisk dobbelt så mange gram protein ved at vælge dette fremfor boller i karry.

Ser man på indholdet af kostfibre, vil man opdage, at de gode rodfrugter bidrager utroligt flot med masser af kostfibre. Faktisk vil denne mængde dække næsten halvdelen af kostfiberbehovet over en hel dag. Det kan man ikke ligefrem sige om fiberindholdet i boller i karry med hvide ris.

Også når det kommer til vitaminer og mineraler, viser det sig, at det giver mening, at spise grove grøntsager. Især antioxidanterne A og E-vitamin er mange skridt foran. Det er slet ikke så tosset hér i vinterhalvåret, hvor kroppen har brug for netop antioxidanterne når immunforsvaret skal sætte ind i kampen mod forkølelse og influenza.

 

Oksefilet med bagte rodfrugter                   Boller i karry

  • 150 gram oksefilet
  • 10 gram hvidløgssmør
  • 300 gram bagt pastinak/persillerod
  • 1 dl basilikum/yoghurt-dressing

  • 300 gram boller i karrysauce
  • 60 gram hvide ris (tør vægt)

 

Energi: 2118 kJ /  972 kcal

Protein:                 43,2 gram             (32,5 E%)

Fedt:      19,9 gram             (33,4 E%)

Kulhydrat:            45,2 gram             (34 E%)

Kostfibre:         13,25 gram

 

Anbefalet daglig dosis af følgende er dækket: *

A-vitamin:            16 %

C-vitamin:            48 %

D-vitamin:            10 %

B12-vitamin:      100 %

B1-vitamin:         30 %

E-vitamin:             82 %

Calcium:                38 %

Magnesium:       52 %

Zink:       133 %

 

Indhold af sunde, flerumættede fedtsyrer:

 

Flerumættede fedtsyrer: 1,48 gram

 

Energi: 2263 kJ /  1038 kcal

Protein:                 20,2 gram             (15 E%)

Fedt:      23,2 gram             (38,5 E%)

Kulhydrat:            62,7 gram             (46,5 E%)

Kostfibre:         0,6 gram

 

Anbefalet daglig dosis af følgende er dækket: *

A-vitamin:            0 %

C-vitamin:            41 %

D-vitamin:            0 %

B12-vitamin:      87 %

B1-vitamin:         33 %

E-vitamin:             1 %

Calcium:                22 %

Magnesium:       18 %

Zink:       66 %

 

Indhold af sunde, flerumættede fedtsyrer:

 

Flerumættede fedtsyrer: 0,11 gram

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *