Oksefilet med bagte rodfrugter eller boller i karry?
Jeg har også lavet to forskellige forslag til aftensmad. De indeholder cirka lige mange kalorier, men fordelingen af fedt, kulhydrat og protein er ret forskellige. Hvis man er ude på at tabe sig, vil jeg helt klart anbefale, at man går efter den høje protein-energi-procent, som man får ved at spise oksefilet. Samlet set får man faktisk dobbelt så mange gram protein ved at vælge dette fremfor boller i karry.
Ser man på indholdet af kostfibre, vil man opdage, at de gode rodfrugter bidrager utroligt flot med masser af kostfibre. Faktisk vil denne mængde dække næsten halvdelen af kostfiberbehovet over en hel dag. Det kan man ikke ligefrem sige om fiberindholdet i boller i karry med hvide ris.
Også når det kommer til vitaminer og mineraler, viser det sig, at det giver mening, at spise grove grøntsager. Især antioxidanterne A og E-vitamin er mange skridt foran. Det er slet ikke så tosset hér i vinterhalvåret, hvor kroppen har brug for netop antioxidanterne når immunforsvaret skal sætte ind i kampen mod forkølelse og influenza.
Oksefilet med bagte rodfrugter Boller i karry
|
|
Energi: 2118 kJ / 972 kcal Protein: 43,2 gram (32,5 E%) Fedt: 19,9 gram (33,4 E%) Kulhydrat: 45,2 gram (34 E%) Kostfibre: 13,25 gram
Anbefalet daglig dosis af følgende er dækket: *
A-vitamin: 16 % C-vitamin: 48 % D-vitamin: 10 % B12-vitamin: 100 % B1-vitamin: 30 % E-vitamin: 82 % Calcium: 38 % Magnesium: 52 % Zink: 133 %
Indhold af sunde, flerumættede fedtsyrer:
Flerumættede fedtsyrer: 1,48 gram |
Energi: 2263 kJ / 1038 kcal Protein: 20,2 gram (15 E%) Fedt: 23,2 gram (38,5 E%) Kulhydrat: 62,7 gram (46,5 E%) Kostfibre: 0,6 gram
Anbefalet daglig dosis af følgende er dækket: *
A-vitamin: 0 % C-vitamin: 41 % D-vitamin: 0 % B12-vitamin: 87 % B1-vitamin: 33 % E-vitamin: 1 % Calcium: 22 % Magnesium: 18 % Zink: 66 %
Indhold af sunde, flerumættede fedtsyrer:
Flerumættede fedtsyrer: 0,11 gram
|