Og nyd de sidste 20 procent
Af d. 21. februar 2014
Madvarer, du elsker, skal være en naturlig del af din afbalancerede og sunde livsstil – i rette mængder vel at mærke. De 20 procent er nydelse. En oplevelse i munden. De 20 procent mætter ikke, de beriger dit liv. Det er fødselsdagskagen, du har lavet til dine børn, øllerne med fodboldholdet, de kulørte drinks til festen og en god sovs til bøffen. Så selvom de 20 procent
indeholder mange kalorier, alkohol og tilsætningsstoffer, er de et bevidst valg. Det er nydelsesfulde mundfulde eller slurke, som er med til at skabe livskvalitet. En dejlig, sund lørdag i mit liv starter eksempelvis med fiskeolie om morgenen og slutter med et glas champagne og lækre lakridser om aftenen. Og så er der selvfølgelig rigtig mange grøntsager, god protein og grove kulhydrater indimellem. Det vigtige er, at de 20 procent ikke bliver en slatten sandwich, som du købte, fordi du ikke havde fået lavet en ordentlig madpakke. De 20 procent må aldrig give dig en følelse af „aj, hvorfor gjorde jeg det?“ Hvis du vælger at
spise en marsbar, så skal du smile, imens du gør det. Den er et bevidst tilvalg, og du skal tillade dig selv at nyde den.