Nøgletal til dig, der vil optimer din ro teknik og dermed udbyttet af din træning

Af d. 22. august 2018

Jeg bruger dagligt romaskinen i mit arbejde som personlig træner. Dette være sig til konditionstræning generelt og også herunder til intervaltræning. Den helt store udfordring med romaskinen, i modsætning til cyklen og løbebåndet er, at det kræver forholdsvis meget teknik at ro korrekt. De fleste sætter sig bare op og trækker med armene. Derfor oplyser næsten alle også, at de bliver trætte i armene førend de bliver forpustet eller kan mærke det i lår og ryg. Dette skyldes at deres teknik ikke er korrekt.

I dag da jeg underviste en af mine kvindelige kunder, oplyste jeg hende nøgletallene nedenfor. Hun er en erfaren fitness udøver, men havde aldrig fået det forklaret sådan. Derfra inspiration til dette lille indlæg. Måske du også ville kunne gøre brug af dem. Tallene har jeg fra selveste Eskild Ebbesen, som jeg tidligere har haft forbi centeret og undervise mine trænere og medlemmer i, hvordan man træner bedst muligt på Concept2 maskinen.

Jeg bad hende fokusere på tallet øverst i højre hjørne af skærmen, samt det største tal. Tallet i højre hjørne er et udtryk for din kadence. Det store tal angiver, hvor hurtig du kan nå 500 meter. Dvs. jo lavere et tal jo bedre. I sidste ende vil det være farten (det største tal), der er det vigtigste. Men når du er i gang med at lære at ro, så sæt fokus på kadencen og at lave selve bevægelsen korrekt, læs: roligt og sejt med brug af ben og ryg og ej kun armene. Ved normaltræning skal kadencen ned på 22-26. Og træner du hårde intervaller, så mellem 28-32. Laver du meget korte intervaller på eksempelvis 30-120 sekunder skal den ligge mellem 30 og 40.

Men min pointe er at førend du er i stand til at lave korte hårde intervaller, giver det rigtig god mening, at du arbejder med din teknik i form af at genere høj kraft med en lav kadence.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *