Mor Arndals havregrødsboller

Af d. 5. september 2015

Har for år tilbage lagt denne opskrift på bloggen, efter at have fået opskriften fra min Mor. Fik lyst til, at bage netop disse boller i dag. Fandt den og ville så lige dele den med dig også:-) De smager nemlig super godt. Og så er det brød i en sund version.

Velbekomme og god weekend:-)

  • Udrør 15 gram gær og 1 tsk. salt i 1½ dl. vand
  • Lav havregrød af 2 dl. havregryn og 4 dl. vand
  • Kog 2 dl. knækkede kerner (fx boghvede, rug, byg) i 5 minutter. Hæld vandet fra.
  • Saml dejen med ca. 3 dl. speltmel. Konsistensen skal være let klistret.
  • Lad hæve natten over.
  • Vend dejen på bagepladen med en ske.
  • Bag bollerne i 15-20 minutter ved 225 grader (midt i ovnen).

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.