McDonalds mad efter 10 uger og sammenligning af flødeis
Når jeg underviser i kost laver jeg en simpel opdeling: Levende mad er lig med mad, der indeholder vitaminer, mineraler, protein, det gode fedt etc. Og den døde mad er tomme kalorier. Mad der ikke indeholder vitaminer, mineraler etc. Eller i hvert fald et meget lavt indhold af det.
Sidst brugte jeg nedenstående video for at beskrive mit budskab – McDonalds mad efter 10 uger. Se videoen her:
[youtube id=”WRLeuFR94hQ”]
Et andet godt eksempel er sammenligning af økologisk flødeis og en is fra Carte d’or. Du kan prøve det selv hjemme i dit køkken.
Tag begge is ud af fryserne på samme tid og sæt dem ved siden af hinanden. Som du vil se, bliver Carte d’or isen stående i en forholdsvis høj og firkantet form selv efter mange timer på køkkenbordet. Årsagen er, at den er spækket med stabilisatorer der gør den “luftig” og holdbar.
Den økologiske flødeis smelter hurtig ud på tallerken.
Også et rigtigt godt eksperiment at få sine børn til at lave og lære om økologi og tilsætningsstoffer. Ikke for at være fanatisk, men for at vise dem, hvad forskellen er.