Kost

Jeanette deltog udelukkende på bootcampen for at få mere energi. Hun var en rask, normalvægtig kvinde sidst i tyverne, men hun havde i mere end et halvt år haft store problemer med at komme op om morgenen, blev altid træt om eftermiddagen og led dagligt af hovedpine. Da jeg læste hendes kostdagbog, fik jeg næsten et chok. Hun skippede morgenmaden, spiste junkfood sent om aftenen, fik for lidt grønt og alt for megen stimuli i form af kaffe, sukker og alkohol. Hun spiste næsten intet rigtig, levende mad og fik alt for få næringsstoffer. Efter tre måneders bootcamp skrev hun:

„Jeg har aldrig haft problemer med at veje for meget og tænkte, at jeg levede okay sundt – altså jeg havde kort vej til et fitnesscenter, som jeg besøgte i ny og næ. Faktum var bare, at jeg var så træt – hele tiden!  Jeg var forberedt på et langt sejt træk, da jeg begyndte på bootcampen. Men det blev lettere end forventet: „Spis kød og grøntsager til alle tre måltider – masser af det, tag din fiskeolie, og hold dig fra hvidt brød.

Og prøv så lige at tage en kold tyrker fra al den café latte!“ De råd gjorde, at jeg var frisk efter bare to uger! Nu kunne jeg stå op uden hovedpine, når vækkeuret ringede, og holde fokus og bevare koncentrationen hele dagen. Det var så nemt at lave så stor en forskel, og det betød, at jeg havde 2,5 måned til at arbejde på den del, der gik ud på at blive bomstærk. Jeg har stort set ikke ændret min vægt, men min krop er helt anderledes. Min tyndfede krops fedtprocent var faldet med 16 procent og styrken i min ryg forbedret med 600 procent. Jeg kan tage pull-ups og armbøjninger som de store drenge. Jeg spiser stadig chokolade og kage, men frekvens og mængder er nogle andre end tidligere. Jeg er aldrig sulten og ved lige præcis, hvordan en god tallerken, som holder mig mæt i mange timer, ser ud.

6 kommentarer

 1. Hvis man har nogenlunde samme udgangspunkt ville man så skulle tilføje grove kulhydrater til alle måltid?
  Og spise efter træning? Eller hvordan 🙂

 2. Kære Elisabeth,

  Hvis du er normalvægtigt og har en god energiomsætning, dvs. nok bevægelse i din hverdag samt 2-3 træninger om ugen kan du godt tilføje kulhydrat til alle tre hovedmåltider.

  Kærlig hilsen

  Lotte

 3. Okay tak, jeg prøver at gå til og fra stationen som er 1,5-2 km. Hver vej. Ellers arbejder jeg på kontor så, kunne være dejligt men noget mere inspiration til et måltid til en normal vægtig. Da jeg syntes det kan være svært at vurdere om man får nok mad 🙂

  Men behøver vel ikke efter træningsmåltid medmindre jeg træner meget eller skal tage på?

 4. Nej, du behøver kun at spise efter træning, hvis du ønsker at tage på (i muskler), og/eller træner meget.

  Har du set den liste jeg kalder den positive liste? Der angiver jeg, hvad kroppen har behov for for at få nok næring

  Kh Lotte

 5. Okay det vil jeg kigge på. Tak for hjælpen, og tak for at være så inspirende 🙂 Især de nye indlæg har hjulpet meget, da jeg tidligere har været plaget af under/overspisning. Men har ikke haft det særlig meget de sidste par uger 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment