Mænd, sexlyst og sundhed – Argumenter for at du sender din kæreste i træningscenteret

Af d. 2. april 2012
Der er ikke noget som gode grunde til at dyrke mere sex;

En britisk undersøgelse har vist at mænd der får orgasme tre gange eller mere hver uge, har 50 % mindre risiko for at udvikle hjerteproblemer og slagtilfælde end mindre seksuelt aktive mænd. Hmm… det siger da ikke så lidt!

Det sjove er, at det faktisk ikke ser ud til at det er selve sex’en, der gør mændene sundere – men derimod er det fordi de i forvejen har en sundere livsstil der gør at de har oftere lyst til sex og samtidig også er betydeligt mere potente. Hmm… det siger da heller ikke så lidt!

Motion optimerer blodgennemstrømningen og øger produktionen af nitrogenoxid som er afgørende for en god erektion – og samtidig øger det den generelle sexlyst.

Desuden øges endorfin-produktionen under motion – og endorfin øger i dén grad sexlysten. Det er også derfor at både mænd og kvinder ofte har mere lyst til sex lige efter træning. Og så skader en veltrænet krop jo ikke den seksuelle selvtillid. Træn løs!

Sund kost er selvfølgelig også vigtig. Både fordi et sundt blodtryk er vigtigt i forhold til at opnå og opretholde erektion. Samtidig er det ikke ligefrem fordi sexlysten blomstrer hvis man, på grund af kosten, er oppustet eller forstoppet. Sørg derfor for at holde fordøjelsen god og sund ved hjælp af masser af vand, kostfibre, kød og fisk af høj kvalitet samt årstidens frugt og grønt. Så er du god ved både hjerte-kredsløb og fordøjelsen.

Hvis du er stresset, bekymret eller usikker på dig selv, vil du ikke være i stand til at være tilstrækkeligt tilstede når du dyrker sex. Udover at stresshormonerne sænker lysten, hæmmer erektionen og dæmper nervespidsernes følsomhed i penis – vil du ikke kunne nyde på sammen måde, hvis dine tanker hele tiden løber i andre retninger.

Mænd er ofte lidt for gode til at negligere stress og kroppens reaktioner derpå, men lige hér er der måske en grund til at tage stress og bekymringer mere seriøst og få gjort noget ved det?

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *