KostTallerkenmodel

Har netop spist denne lækre kartoffel mad:-)

Jeg oplever desværre hele tiden, at folk er meget bange for kulhydraterne. At kosten er optimal, hvis man skærer dem væk. Det er IKKE korrekt. Folk er bange for brød, pasta, ris og ja, den dejlige kartoffel.

Da jeg tog min første kostvejleder uddannelse var det fedtet, der var i fokus. Maksimum 30 procent fedt og hvis man ville være sundere og gik meget op i det, så skar man mere fedt væk. Det samme billede gør sig gældende i dag bare med kulhydrater. Folk har hørt at det er godt ikke at spise for meget. At hvidt brød ikke er sundt, og resultatet for nogen er, at de skærer næsten alt kulhydrat væk.

Det kæmper jeg så lidt i mod i mit daglige arbejde som kostvejleder og vælger derfor, at sende dig et billede af denne gode kartoffelmad som eksempel på et måltid rig på kulhydrat, men som du sagtens kan spise, både når du ønsker at være sund, men også hvis du ønsker at tabe dig.

Det handler altid om mængden af mad, når du ønsker at tabe dig. Reelt ville du kunne tabe dig på en kost rig på kulhydrater, hvis blot mængden af energi er mindre end den mængde energi du forbrænder.

At det giver mening at spise en proteinrig kost med mange grønsager og få drøje kulhydrater er, at du bliver mæt uden at indtage for mange kalorier og dermed nemmere skaber det kalorieunderskud, der skal til, når man ønsker at gå ned i vægt.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment