Levende og Død mad – og et rigtig godt eksempel

Af d. 29. januar 2014
Levende mad er sund, næringsrig mad. Det er, som ordet siger, levende og går nemt i fordærv. Det er grøntsager, frugt, æg, yoghurt, kød, fisk og godt brød. Omvendt holder død mad sig længe uden at gå til. Det er næringsfattig mad med et lavt indhold af vitaminer og mineraler, som er tilsat E-numre for at give det den rigtige farve og smag. Det er vigtigt at forstå, at madens funktion er at tilføre kroppen næring, så kroppen kan blive opretholdt og genopbygget, og det sker kun, når man fodrer kroppen med  levende mad.
Et rigtig godt eksempel på dette, er en citronmåne. Den indeholder følgende:

Følgende stoffer er konsistensmidler:
E420, E471, E475, E481,
E450.
Konserveringsstof er følgende: E 200, E220.
E 300 er et antioxidant, E 160 et farvestof og E 500 hører under
kategorien salte, syrer og baser og det kunne ex. være et
antiklumpningsmidel.

Lidt mere specifikt:
E200 er sorbinsyrer og sorbater
E 300 er ascorbinsyrer – altså c-vitamin
E450 er dicalciumphosphat
E 412 er Guargummi som er et tyktfllydende og stabiliserende stof.
E160 er Beta-caroten og bliver i denne sammenhæng brugt som gul farvestof
E 500 er en syrer, salt eller base.

Det eneste der er “fornuftige” i denne kage er de 39 g sukker/100g
samt de 24 g hvedemel/100g….og alene dette er jo ret klamt!!

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.