LCHF – Low Carb, high fat

Af d. 14. december 2013

LCHF er en diæt der er stærkt inspireret af Atkins kuren (low-carb diet), men som fokuserer mere på et højt indhold af fedt og proteiner. Det betyder at pasta, ris, brød og kartofler er ”no go”, frugt skal spise med forsigtighed og margarine og andre blandingsprodukter er ligeledes ”no go”. Du skal derimod indtage enkel mad uden tilsætningsstoffer som eksempelvis kød, fisk, fjerkræ, æg og rene fedtstoffer som smør, kokosolie og andre gode olier og overjordiske grøntsager.

Diæten henvender sig til flok, der ønsker at opnå et vægttab uden hele tiden at føle sult eller skulle tælle kalorier. Diæten benyttes også til folk med helt normal vægt, men som ønsker sig fri af diverse laster som eksempelvis sukkertræng eller til flok som ønsker sig mere energi og overskud i hverdagen.

Den korte videnskabelige forklaring til at LCHF virker er, at når du undgår sukker og stivelsesholdige fødevarer, stabiliseres dit blodsukker og mængden af insulin falder. Dette vil øge din fedtforbrænding samtidig med at du vil føle dig mere mæt bl.a. pga. den øgede energitætte kost.

LCHF er velegnet til korter perioder, men forskningen er stadigvæk mangelfuld i forhold til konsekvenserne på langt sigt. Eksempelvis er en af bivirkningerne ved denne diæt, at det høje fedtindhold og lave indtag er kulhydrat, potentielt kan øge kolesteroltallet.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.