Langtidshævede speltboller

Af d. 6. februar 2018

Den her opskrift fra Umahro Cadogan er virkelig god, og giver en fornemmelsen af at være overskudsagtig, selvom man ikke har brugt tid på det:)) Og det er jo fantastisk i en travl hverdag. Laver dem ofte her om lørdagen, så har vi til søndag morgen, og mandag og tirsdag med, hvis der ikke er inviteret gæster til brunch.

Bollerne skal i køleskabet natten over, men det gode er også, at du kan lade dem stå i køleskabet mere end den ene dag, og sætte dem i ovnen om morgenen inden brusebad, oprydning, løbetur etc.

Jeg former dem som boller og sætter 4 stk. på en tallerken med folie over. Spises med/til lidt frugt, æg, pølser etc. Så den korrekte fordeling af kulhydrat og protein opnås. Læs: Ej kun brød alene.

Ingredienser:

  • 7 d. koldt vand
  • 10 gram gær
  • 10 gram salt
  • 1-2 spiseske oliveolie eller smeltet smør
  • 2 tsk. citronsaft
  • Ca. 1 kg usigtet speltmel

Sådan gør du:

Alt pånær melet blandes sammen. Dernæst melet lidt af gangen. Jeg selv smider det hele i en røremaskiner inden jeg former det til boller på små tallerkner. (De er noget klistrede)

Du kan evt. tilføje rosiner, hakkede nødder er alle varianter, soltørrede tomater etc.

Tag dem ud af køleskabet i ca. 20 minutter inden du sætter dem i ovnen. De skal bages i 12 til 15 minutter ved 220 grader.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *