Løbetræning hver dag?

Af d. 20. juni 2012

Hej Lotte,


Jeg har et spørgsmål vedrørende løb.

Jeg er en pige på 21 år, som løber 2-3 gange om ugen i fitnesscenteret. Nu når det er ved at blive bedre vejr kunne jeg godt tænke mig at løbe hver morgen uden for i naturen. Men dog er jeg lidt i tvivl om det overhovedet er sundt for kroppen at løbe hver dag og om risikoen for at få skader ikke er større end ellers?

Jeg vil løbe 4-5 km, som også er det jeg plejer. Jeg har trænet i 1,5 år og har haft et par skader undervejs, hvilket jeg helst vil undgå igen.

Jeg ser frem til dit svar 🙂

Hilsen Camilla

 

Kære Camilla,

Det bliver så dejligt når sommeren kommer tættere på – så får løbeturene nyt liv.

Jeg vil anbefale dig at variere din træning mere end du foreslår – især når du fortæller at du har haft skader.

Det er i princippet helt fint at løbe 5 kilometer 3-4 gange om ugen, hvis du udelukkende gør det fordi du kan lide det. Men hvis du tænker på udbytte af træningen, er det bedst at kombinere med noget styrketræning. Både for at udvikle muskler og bliver bedre til at løbe – med også for at styrke dine led, så du ikke støder på flere skader med tiden.

Desuden vil jeg anbefale dig at variere selve løbetræningen også. Læg nogle spurte ind på turene og hold nogle pauser undervejs, hvor du sætter tempoet helt ned. Dermed får du trænet dit kredsløb på en meget effektiv måde. Både til fordel for dit hjerte og for din evne til at forbrænde fedt i alle de timer, hvor du ikke lige løber eller træner. Det er super effektivt.

Rigtig god fornøjelse med træningen over sommeren.

Mange hilsner fra Lotte Arndal.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *