Kroppen renser sig selv glimrende

Af d. 20. juli 2018

Måske du her efter sommerens udskejelser overvejer en faste kur. At du vil “rense” kroppen ud efter, at du har drukket kold rose og spist kulørte is. Faste kan være en fin løsning som metoden til at tegne en streng i sandet fra meget mad til mindre mad. Fra fest til hverdag, hvis du vil bruge det på den måde. Men det renser ikke kroppen ud på den måde som det oftest beskrives. Det klarer kroppen fint selv. Det mest læste og diskuteres indlæg på bloggen her er netop en indlæg jeg lagde ud første gang i 2013 “Leveren det mest misforstået organ”. Du kan klikke videre og læse det HER.

Og videnskab.dk har skrevet følgende, hvor professor Bente Klarlund udtaler sig.

“At detox-kurene, der involverer forskellige føde- og drikkevarer, formentlig ikke har nogen gavnlig effekt, skyldes, at det ikke lige sådan er til at ændre på et system, der allerede er optimeret i forhold til at fjerne giftstoffer gennem millioner af års evolution – her snakker vi om menneskekroppen.

Nyrerne, tarmen og leveren er designet til netop at eliminere giftstoffer fra kroppen, og med mindre man lider af alvorlige sygdomme, er organerne vanvittigt gode til at gøre netop det.

Det vil sige, at når vi spiser et eller andet, der indeholder giftstoffer, skiller kroppen sig af med dem, så hurtigt som den overhovedet kan.

Her hjælper det ikke at drikke en gojibær- og mælkebøtteblade-te eller en juice med selleri og tranebær.

»Kroppen renser sig selv for de stoffer, som den ikke har brug for, og kroppens kapacitet for at gøre det er meget stor. Har vi ikke brug for stofferne, eller er de skadelige, forsvinder de ud af kroppen som urin, afføring eller udåndingsluft,« fortæller professor Bente Klarlund fra Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet.

»Det er forkert at tro, at man helt konkret kan skylle sundhedsskadelige stoffer ud af kroppen gennem en diæt.«”

Klik videre HER og læs hele artiklen.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *