Kort overblik over hvad C vitamin gør for huden

Af d. 16. marts 2013


Af Marie Louise  von Sperling, Læge

C-Vitamin  (L-ascorbic acid) er en naturlig exfolierende og naturlig antioxidant, som blandt andet forekommer i citrusfrugter og mørkegrønne grøntsager. C-Vitamin kan reducere solskadet hud, brune pigmentforandringer og fine linjer/rynker. Vitaminet er  stimulerer dannelsen af kollagen og beskytter cellemembranerne. C vitamin er en vigtig bekæmper af frie radikaler, og virker således C-vitamin reparenrende på huden.

Stabiliteten og effekten af produkter, der indeholder C-vitamin afhænger af typen adfC vitamin, hvordan forarbejdningen har været og i hvilken koncentration det forekommer i. Desværre kan man købe mange cremer og hudplejeprodukter med ustabilt C-vitamin i Det vil sige at C-vitaminet uden  virking. Det skyldes at C vitaminet I forarbejdningen kan blive oxideret, og derved tabe funktion.

Der produceres mange cremer med C vitamin some r ustabilt, det vil sige uden virkning.

Stabilt C-vitamin findes i visse hudplejeserier. Nye “formler” på markedet indeholder avanceret C-vitamin (med ascorbyl palmitate og magnesium ascorbyl phosphate), som kan trænge dybere ned i huden og give bedre effekt.

Vær kritisk når du køber cremer med vitaminer i. Undersøg altid om koncentrationerne er høje nok og forarbejdningen er skånsom. “Cosmeceuticals” kendetegner de produkter, der netop opfylder kravnene, og er som hovedregel gode produkter at investerer i.

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 komment

  1. Kan i give eksempler på gode c-vitamin cremer som er effektive?

    Hvilke mærker? Eller kan disse cremer findes i helsekost butikker?