Kontrol og viljestyrke

Af d. 24. marts 2014
Kontrol og viljestyrke er nødvendigt, hvis man ønsker at ændre livsstil. Ofte tænker folk straks på graviditet, når man siger bækkenbund. Og på samme måde tænker de fleste spiseforstyrrelse, når man nævner kontrol i en madsammenhæng. Men kontrol skal ikke forstås som et negativt ladet ord. Kontrol er en nødvendig egenskab i en verden, hvor det meste er tilgængeligt døgnet rundt, og hvor en af vores store udfordringer er at vælge til og hovedsageligt fra.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentar

 1. Hej Lotte.

  Mange tak for en SUPER god blog. Jeg finder rigtig meget inspiration og gode ideer her.

  Jeg har to spørgsmål til dig, som jeg håber at du har mulighed for at svare på:

  1) Jeg har rigtig dårlig erfaring/oplevelser fra flydende fiskeolie, siden jeg som barn hver morgen blev tvunget til at drikke levertran. Derfor kan jeg ikke drikke fiskeolie i dag uden at kaste det op igen. 🙁 Kender du nogen mærker indenfor fiskeoliekapsler der har samme gode egenskaber som de fiskeolier du tidligere har nævnt tidligere på bloggen?

  2) Jeg følger din tallerken model ved alle mine måltider og synes, at det giver mig en god mæthedsfornemmelse der varer længe. Men også kun lige til klokken rammer 16/17 tiden. Så bliver jeg rigtig sulten og på det tidspunkt er der noget tid til aftenmaden kl. 18/19. Derfor falder jeg også ofte i på dette tidspunkt. Jeg prøver at spise gulerødder, æble etc., men det mætter ikke nok. Har du et godt tip til en enkelt mellemmåltidssnack, som giver en god mæthed?

  Mange hilsner
  Anne

  1. Hej Anne,

   Tak for din dejlige besked:)) Det glæder mig, at du kan bruge bloggen her:))

   Vedr. fiskeolie kapsler så er problemet, at du ikke opdager om de er harske. Dernæst er mængden af gelatine for stor, hvis du tager for mange kapsler.

   Meeeen…. jeg forstår dig:)) Jeg vil derfor anbefale det mærke som vi sælger flydende olie i som er Nordic Naturals.

   Vedr. dit andet spørgsmål så er det typisk for mange at sulten melder sig. Og det er svært at give et helt præcist råd, når jeg ikke kender din samlede mængde af mad. Hvormeget du bevæger dig. Din forbrænding og målsætning.

   Til nogen vil jeg øge mængden af mad til frokost. Til dem der får nok mad, vil jeg bede dem om at vente. Nogen er bange for at være sulten. Det afhænger som sagt af flere faktorer.

   Kærlig hilsen

   Lotte

 2. Hej Lotte.

  Tak for en kanon god blog, jeg læser den dagligt og har enormt stor glæde af den.

  Efter jeg er startet med at spise efter dine principper har jeg ud over vægttab fået en masse energi og sluppet af med dem eksem som har plaget mig i mange år.

  Jeg skriver til fordi jeg har et hårdt fysisk arbejde (som håndværker) og mit problem ligger i, at normalt spiser jeg morgenmad kl 6.. Og så kan jeg sagtens klare mig til frokost.
  Men nu skal vi arbejde over i en længere periode, hvilket betyder jeg spiser morgenmad kl 4.30 og har svært ved at klare mig til kl 12. Så vil høre om du har en forslag til hvad jeg kan spise i formiddagspausen kl 9?

  Til morgenmad plejer jeg ar spiser roastbeef, blåbær og cashewnødder og til frokost ofte en salat med lidt frugt og rigelig med protein samt en halv avocado, og aftensmad er tit lynstegt grønt og noget kød.

  Håber du kan hjælpe mig, på forhånd tak.

  Mvh Line.

  1. Kære Line,

   Tak for din utrolige dejlige feedback:)) Det varmer:)

   Når du har hårdt fysisk arbejde, vil jeg klart indføre et 4. måltid – med rigtig mad.

   Kærlig hilsen

   Lotte