Kommer sulten hjem fra job og kagen står på bordet

Af d. 20. november 2012

Har besøg af mine forældre fra  Jylland. Og min Mor har i bedste  Jysk stil købt kage til  eftermiddagskaffen – Drømmekage.

Jeg kommer hjem med to børn kl. er  16.30. Har lige været i Brugsen og  købt ind til dejlig middag. Gode  bøffer, økologiske pomme fritter til  ungerne, og massere af grønt til en  dejlig fyldig salat.

I bedst hensigt finder min Mor  tallerkener frem til, at vi skal have  kage.

 

Jeg selv er meget sulten, da jeg kun havde spist en lille frokost.

Med en sød mine stopper jeg hende. Fortæller at vi alle er rigtig sulten, og at det ikke giver mening, at vi spiser os mætte i kage. Og specielt ikke, når jeg lige har købt ind til en dejlig sund middag til os alle sammen.

Jeg siger at vi kan spise kage til dessert.

Resultat: Alle spiser sig mætte i den rigtige mad, og senere nyder et stykke af kage i en langt mindre mængde, end hvis vi havde byttet rækkefølgende af de to måltider rundt.

Min pointe er:

1) Kontrol er her i en positiv betydning for alle. Vi havde spist hele kagen – rup og stup – og mindre af den næringsrige rigtige mad, hvis vi havde spist kagen først.

2) For jer der har børn, så lav tidlig aftensmad, så du er fri for at fodre børnene med diverse inden den rigtige mad. Senere kan de få noget frugt eller en knækbrød, hvis de er sultne.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *