Kanelgifler – tjek det her ud

Af d. 17. september 2013

Når jeg vejleder mine boot camp deltager i, hvad der er levenede og hvad der er død mad. Dvs. hvad forskellen er mellem mad, der har et højt indhold af næringsstoffer og mad der ingen har, ja så bruger jeg ingredienslisten fra kanelgifler. Første gang jeg så den igennem troede jeg rent faktisk, at jeg læste forkert. Men nej. Prøv at læse nedenfor med forklaringer på, hvad de forskellige E-numre rent faktisk betyder.

Kanelfyld 22 % (sukker, margarine (vegetabilsk olie og fedt, vand, salt, vegetabilisk emulgeringsmiddel (E471), E471 kan både være animalsk og vegetabilsk, så er du veganer er det en god idé at kontakte producenten for at få en afklaring på E-nummerets oprindelse.

Surhedsregulerende middel citronsyre Bliver tilført for at fortykningsmidlet Pektin kan virke optimalt, aromasmagsforstærker ), brun farin, vand, abrikoskerner, modificeret stivelse, endnu et jævnings-stof der er med til at gøre produktet endnu mere fast i konsistensen – det kan være naturligt i form af ex. kartofelmel. kanel, konserveringsmiddel (E282) hæmmer væksten af bakterier og skimmelsvampe, kan også i visse tilfælde bruges som pesticid, fortykningsmiddel pektin igen noget der skal skabe stabilitet i fødevaren, salt, glukosesirup, mandler), mælk, vegetabilsk olie, sukker, gær, æg, vand, salt,  bagepulver (E450,Dinatriumdiphosphat, bruges som stabilisator, til at forbedre konsistensen samt produktets evne til at binde vand. Bruges ofte i kød- og fiskeprodukter…? – klammo!. E500surhedsregulerende middel),  konserveringsmiddel (E200 Sorbinsyre og sorbater hæmmer væksten af gær- og skimmelsvampe og nogle bakterier. Max anvendelse I et product ca 300 mg og 2000 mg pr. kg fødevare, E282 lidt mere til at hæmme bakterie vækst samt vækst af skimmelsvamp, så produktet kan holde sig i et par år), vegetabilsk emulgeringsmiddel (E471). fedtstof.

Budskab: Bag dine kanelsnegle selv eller køb dem hos en god bager!

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *