Kan man svede sin influenza væk ved træning eller sauna?

Af d. 21. marts 2016

Det er der rigtige mange som tror man kan. Min klare anbefaling er IKKE, at træne når du er syg. Og det er ej heller godt for din krop eller andre, at du går i sauna eller dampbad.

Influenza er en virus, der ikke kan behandles med antibiotika eller andre piller. Det er kroppens eget immunforsvar, der skal “cleare” virusinfektionen. (Derfor kan en simpel influenza være meget farlig for meget syge mennekser med svækket immunforsvar).
Når du har feber under sin influenza bør du blive i sengen både for, at kroppen kan bekæmpe virus i fred, men også for at undgå at smitte andre.
Du bliver ikke hurtigere rask af at dæmpe feberen med panodiler. Du nedsætter feberen, da det er ganske ubehageligt at have så høj kropstemperatur, du kan blive dehydreret ved høj feber, og det er et stort stress respons for kroppen uanset hvad, at have feber. (naturligvis størst ved feber > 39-40grader) Derfor skal kroppen ikke unødig stresset med sport eller andre krævende ting.
Ved milde infektioner oplever mange, at de godt kan træne. Det er på sin vis også i orden, men de bliver ikke hurtigere raske af at træne. Du kan ikke “udvaske” din virusinfektion. Heller ikke “svede den ud” i saunaen eller dampbadet, som mange tror.
C-vitaminer virker heller ikke i den akutte fase, men det er altid vigtigt at spise C-vitaminer (og andre vitaminer!) hele året rundt. Det styrker det generelle immunforsvar.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *