Kan du levne? Mærker du efter, når du ikke er sulten mere?

Af Arndal Spa d. 27. februar 2020

At være i balance og kunne mærke, når man ikke er sulten mere og ej overspise er en AFGØRENDE parameter, når målet er at være normalvægtig. Alle dem jeg hjælper med at tabe sig har netop udfordringer med dette!

 

Du synes måske det lyder lidt alternativt, når jeg skriver ”at kunne mærke sig selv”, men det er det faktisk det målet skal være. At være i balance med kroppen, så man bedre kan mærke dens behov. Og finde svaret og roen i sig selv uden at lade sig påvirke af ”gode tilbud – 2 for prisen af 1”. Andre spiser, så det gør jeg også. Ikke at smage maden, men gå all-in på mængden, som den sidste nadver, for i morgen spiser jeg kun sundt. Eller spise alt for store mængder, når man er træt eller er i dårligt humør. Det kunne også være at fejre noget godt, men igen at gå efter smagen og hygge sig, men ikke indtage virkelig store mængder.

Vi lever i en verden af et meget stort forråd – i hvert fald i vores dele af verden. Og vi påvirkes konstant af tilbud, kiosker, der har åbnet 24/7. Tankstationer med tilbud, når du tanker bilen. Selv Elgiganten og andre butikker, der reelt lever af noget helt andet er begyndt at have slik ved kassen.

 

I går ville Sebastian min søn på knap 3 år gerne have en kage, da jeg hentede ham fra børnehave. Da han har spist noget af kagen siger han: ”Jeg vil ikke have mere”. Og jeg synes det er fantastisk!  Min større søn havde et udtryk, da han var lille: ”min mave siger nej”. Det var hans svar, hvis jeg tilbød ham mere mad end han kunne spise.

 

Vi er alle født med den indre termostat. At finde balancen handler om så meget mere end næringsstoffer – læs: Det er psykisk og mange faktorer spiller ind som opdragelse og kultur (kultur i familien, arbejdspladsen etc. )

 

Når jeg kostvejleder gør jeg meget ud af at hjælpe folk til at genfinde, deres indre termostat. For det er nøglen til at de ikke tager på igen efter en kost ændring.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *