Kost

Mange jeg møder har selv stillet diagnosen laktose og eller glutenintolerant (læs: og det kan man ikke)

Jeg har gennem de senere år mødt et utal af kunder, der hævder at være allergisk eller intolerant overfor laktose og/eller gluten.

Det har gennem årene været en trend og jeg stiller mig derfor altid skeptisk!!! Dette fordi, der er rigtig mange som mener/føler de er sundere, hvis de undlader dise madvarer. Og at det på den måde er blevet en kostretning/tro de følger.

Allergi eller intolerance overfor laktose eller gluten kan måles på en blodprøve. Og kun det. Alle de andre metoder er igen for mig en trosretning mere end det er videnskabeligt.

Mange hævder, at deres mave bliver oppustet ved indtagelsen af mælk og brød og at fordøjelsen går i stå. Og det er så der jeg må oplyse, at intolerance leder til det stik modsatte – nemlig diarre!! Når der er noget du vitterligt ikke kan tåle, vil din krop af med det i en fart!! Vores kroppen er jo super smarte.

Laktoseintolerance betyder, at du ikke kan fordøje sukkeret i mælken (laktose). Du mangler enzymet laktase, som er det der sørger for at mælkesukker/laktose kan optages i tarmen. Resultatet er diarre.

I forhold til gluten betyder det, at du ikke kan tåle gluten, som er proteinet i kornprodukter. Glutenintolerance starter som en betændelsesreaktion i slimhinde af tyndtarmen. Dette resulterer i at tarmen fungerer dårligere og alle nærringstoffer ikke bliver optaget ordentlig. Igen resultatet er diarre.

Flere kunder reagerer så med modsvaret, jamen jeg føler det er bedst for mig, selvom om blodprøven ikke viser jeg er intolerant. Og det er jo klart. For når vi handler i overensstemmelse med vores overbevisning, så får vi det bedre.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment