Stræk bækkenbund - online forløb ved Lotte Arndal

Kan det være rigtig, at jeg kan tage to kilo på over en weekend?

Af d. 6. februar 2018

Sådan kom en af mine kunder ind af døren i dag. Hun kunne simpelthen ikke forstå det. Hun syntes, hun havde været så god med kosten og var begyndt at bevæge sig noget mere, men nu havde hun været på vægten efter weekenden, og hun havde taget to kilo på. 
Hun spørger, om det kan være rigtigt. Hun følte sig oppustet og har haft en rigtig øv-start på dagen. 
Jeg forklarede hende, at det godt kan passe, men at det ikke er fedt, hun har taget på. 
Nu skal jeg forklare hvorfor:
Hvis du generelt lever sundt. Ikke spiser søde sager. Ikke drikker sukkerholdige drikke etc. Men generelt spiser godt med grønt, protein og fiberholdige kulhydrater som rugbrød, brune ris etc. Og har et par dage med mange af de søde sager, som kvinden her har haft over weekenden, så binder du mere væske. 

Det er nemlig sådan, at et gram kulhydrat binder 2,7 gram væske. Så kommer man fra en rimelig ”stram” kost, eller kommer fra at være fastende, og så lige pludselig indtager mere sukker, altså mere kulhydrat, kommer følelsen af, at man føler sig oppustet. Kunden troede så, at det var fedt, og forstod ikke, at man kunne tage to kilo på så hurtigt. Mit budskab til hende er, at hun skulle slappe helt af og komme tilbage til de gode vaner med primært at drikke vand og ikke noget alkohol de næste par dage og væk fra sukkeret igen og i stedet spise masser af grønt og proteiner og lidt brød, ris og kartofler til. Så indfinder vægten sig, der hvor den var før weekendens sukker-udskejelser.

Så folk kan godt have en følelse af, at de har deponeret to kilo fedt efter en weekend med slik, kager, alkohol og så videre, men så hurtigt går det ikke. Det kan som sagt være, at man bare binder væske, hvis man kommer fra en kost, der er forholdsvis fri for raffineret sukker og alkohol, og så lige tager et par dage, hvor man giver slip.
Den følelse min kunde havde af, at hendes ellers tonede mave var begyndt at blive slap, skyldtes udelukkende, at der var kommet noget mere væske henover weekenden, som så forsvandt i løbet af et par dage.
Så fat mod: Når du har haft sådan en weekend, skal du bare rette ind igen, og så vil du kunne mærke, at den følelse af oppustethed, du har, og de kilo, der er gået på, forsvinder hurtigt igen.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentar

 1. Jeg har hørt, at det er bedre at spise ti stykker chokolade på en gang, fremfor at fordele det over en uge, da kroppen ikke kan optage så meget på en gang?? Er det sandt eller falsk?? Vh Michael

  1. Kære Michael,
   Det er falskt. En kalorie vil altid være en kalorie. Det du ikke forbrænder vil blive deponeret som fedt.
   Kærlig hilsen
   Lotte