Kaffe, cafe latte, espresso??

Af d. 6. februar 2017

Jeg støder hele tiden på klienter, som rigtig gerne vil blive ved med at drikke en masse kaffe selvom de er i gang med at ”sadle om” til et sundere liv. Deres argumenter er ofte at der ikke er kalorier i, at man får ”energi” af det og at det da må være sundere end et stykke kage om eftermiddagen.

Det hele er sådan set også rigtigt. Det er bare et problem at så mange mennesker bruger kaffen som stimulans og kompensation for at generere god energi gennem sund kost, god nattesøvn og fornuftig motion. På dén måde går kaffen jo hen og bliver et drug.

Samtidig kan der opstå en ond cirkel fordi kaffedrikning om eftermiddagen, er med til at forringe nattesøvnen betragteligt. Dermed vågner man uudhvilet næste dag – og har brug for kaffe på ny for at komme gennem dagen.

Hvis valget virkelig står mellem en cafe latte og et stykke kage onsdag eftermiddag, er kaffen langt hen ad vejen at foretrække, men du skal bare vide at hverken kage eller kaffe på dette tidspunkt af dagen, gør noget godt for dig og dit energiniveau.

Jeg vil også gerne lige knytte en kommentar til den alt for populære cafe latte.

Der er alt for mange mennesker, som ikke har godt af mælk. Og slet ikke i de mængder, som hurtigt fortæres hvis man drikker 2 om dagen. Ud over at mange mennesker får problemer med maven og tendens til slimdannelse, når de drikker for meget mælk, er det også bare dumme kalorier at bruge – når man i stedet kunne få masser af næringsrige snacks på ”latte-kalorie-budgettet”.

Hvis du er rigtig glad for kaffe, så væn dig til at drikke noget af god kvalitet. Altid økologisk!

Mal selv dine bønner og lav en god espresso – eventuelt med noget vand, hvis den bliver for stærk. Prøv nogle forskellige kaffetyper og lær dig selv at smage og nyde den i stedet for bare at slå automatpilot til og drikke den uopmærksomt.

Min vigtigste pointe i denne sammenhæng er, at du aldrig bør bruge kaffe som energikilde. Hvis du har dette behov sover du for lidt, spiser forkert og motionerer for lidt. Se på din generelle livsstil i første omgang.

Drik kaffe med måde og se det som en luksus i stedet for en vane. kaffe

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *