Jeg siger op

Af d. 16. juni 2014

For noget tid siden lagde jeg et opslag op på vores facebook side, hvor jeg skrev, at jeg ville sige op.

Det var en af de dage, hvor jeg havde mødt hele 3 personer, der dyrkede kostprincipper som en religion. Eksempelvis. “Jeg spiser kun palæo” etc. Skrev så i mit indlæg på facebook, at jeg ville sige op, at den adfærd ganske enkelt driver mig ikke mindre end til vanvid.

Reaktionen var fra flere, at palæo og LCFL gør noget godt og har mange gode opskrifter.You miss my point. Har derfor lavet følgende opfølgning:

“Føler der er behov for en anden del af min opsigelse. Altså siger jo ikke op, hvilket dog nogle gange ville være fantastisk mulighed som selvstændig:-)

Nå, men grunden til at jeg føler jeg er nød til at komme med en forlængelse er, at dette opslag gav en meget kraftig reaktion i min mailboks.

Der var decideret nogle der blev sure. Skrev hvor meget godt både Palæo kuren og opskrifterne gjorde for dem. Det samme gjorde sig gældende omkring LCHF kuren. Og at jeg er helt forkert på den.

Mit svar er:

Sætter der sig en jøde eller muslim overfor mig i et vejleder øjemed og udtaler, at de ikke ville spise svinekød. Vil jeg aldrig nogensinde stille spørgsmål ved deres bevæggrund for dette valg.

Men når der sætter sig en person, som ikke er i balance med sin krop, kost og hverdag – forstået på den måde, at maden fylder alt for meget. Og at kosten dermed er blevet en religion – så er det jeg står fuldstændig af!!!!

Jeg bor lige ved siden af Marmorkirken. Og jeg går altså ikke forbi og beder om syndsforladelse, når jeg har drukket et glas champagne eller spist et Claus Meyer rundstykke med smør.

Jeg indtager selv rigtig mange måltider som kunne kaldes palæo og LCHF. Dvs. måltider der indeholder protein, grønsager, fedt og lidt kulhydrat i form af brød, pasta og ris. Og dem jeg vejleder gør også. Men at alle kulhydrater, herunder en skive groft fiberrigt rugbrød skulle være usundt, er ikke videnskabeligt!!! Ret og sige decideret forkert. Og som sagt en religion for flere jeg møder.

Der kommer hele tiden nye kostretninger. Nogle mere videnskabelige end andre. Og du skal lade dig inspirerer af dem. Lave din egen lille sundhedsværktøjskasse, hvor du samler råd, ideer, opskrifter etc.

MEN KOSTPRINCIPPER SKAL IKKE DYRKES SOM EN RELIGION.

Du behøver ikke, at være enig. Men du behøver heller ikke skælde mig ud:))) Min fornemmeste rolle som vejleder for rigtig mange mennesker, er ikke at lede dem ud i en anden ubalance. Men vise dem vejen til en kost og hverdag i balance med udgangspunkt i videnskab.”

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentar