Inspiration til aftensmad

Af Lotte Arndal d. 9. januar 2021

Har i den forgangne uge brugt meget tid på at lave mad. Mere end jeg normalt ville gøre. Det har jeg udelukkende forbi jeg har tiden. Meget mere tid end jeg har normalt. Naturligvis pga. nedlukningen. 

Som du sikkert selv kender det fra din hverdag, så kommer man ofte til at spise det samme, når man har travlt. Selvom vi naturligvis ikke spiser det samme hver dag, så er det stadig de samme 8-10 retter vi skifter imellem. Har i en lang periode før nedlukningen været virkelig træt af at lave aftensmad. Virkelig kørt surt i: ”Hvad skal vi spise i aften”. 

Husker det tydeligt fra min egen barndom, når min mor allerede om morgenen spurgte, hvad vi havde lyst til spise til aftensmad. Husker også tydeligt at jeg synes det var meget mærkeligt. Hvorfor tænker hun på aftensmad nu, når vi lige har spist morgenmad. Det har jeg smilt en del af siden jeg blev voksen. For jo – det med at tænke frem, få købt ind og forberedt er bare nødvendigt, når man er en stor familie. 

Vi har i periode bestilt måltidskasser. Det synes vi var super godt i en lang periode. Så bliver man også træt af det. 

Nu har jeg lavet et nyt koncept som er at jeg om søndagen bruger en del tid på at søge på nye opskrifter. Ikke et bestemt sted, men rundt omkring og ud fra ideen om rotation og hvad familien godt kan lide.

Vælger at dele denne uges ideer/opskrifter med dig, da det har været en stor succes. Alle i familien – store som små har synes maden har været rigtig god. Så tænkte du måske kunne bruge noget af det.

Kylling i stegeso

Jeg fik for år tilbage en stegeso af min mor. Den har jeg ikke brugt i mange år. Og har helt glemt, hvor godt det kan smage. Gjorde alt klar om morgenen og fik min store datter til at sætte den i ovnen om eftermiddagen. Så var maden klar til vi kom hjem. Kyllingen smagte helt fantastisk. 

Mad tærte med kylling og bacon 

Denne opskrift er virkelig god. Velsmagende og meget mættende. Serveret med salat og flute. 

Kikærte gryde med ris 

Havde ikke forventet hele familien kunne lide dette ret, men det kunne de. Selv min søn på 12 år, som ikke er så glad for grønsager. Jeg vil dog anbefale dig at øge mængden af saucen, da risen ellers kan blive lidt tør (min mands udsagn).

Asiatisk nudelsalat plus kylling 

Ugens bedste måltid. Denne salat er virkelig virkelig god. Jeg valgte dog ikke at blande peanut, chili, mynte, koriander og forårsløg ned i, men selv lade hver enkelt bestemme, hvor meget de ville have på.

Til nudelsalaten serverede jeg marineret kalkun

Da min mand gerne vil have kød til, havde jeg købt to stykker kalkunfileter. Dem skar jeg i tynde skiver og lod dem ligge i en marinade hele dagen. I opskriften jeg linker til laves der sauce af marinaden. Det gjorde jeg ikke. Efter jeg havde stegt kalkunen i 5-7 minutter, hældte jeg marianden over kødet igen med 1 dl vand og lod den koge i ca. 30 minutter. Det smagte helt helt fantastisk. 

Chokoladeboller 

I den mindre sunde boldgade lavede jeg de her chokoladeboller. Alle i familien – store som små synes det var super gode. Og de passede godt til en lang gåtur i det kolde vejr. 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *