Ingen dyr bevæger sig mens de spiser: Flydende mad kontra fastføde

Af d. 15. september 2011

Er den store tilhænger af mad, der ikke har været igennem en blender eller foodprocesser, ganske enkelt fordi din krop har godt af at gøre arbejdet selv! Fastføde mætter mere og indeholder flere fibre end, når eks. frugt og grønsager presses. Fastføde giver en langt større mæthedsfølelse og for langt færre kalorier end flydende. Og det er ikke fordi jeg anbefaler man tæller kalorier på den måde, men
for at give et konkret eksempel har jeg regnet nedenstående ud:

En smoothie med 1 banan, 2 dl yoghurt naturelle, 100 gram blåbær, 10 gram hørfrøolie og 1 dl. juice = 388 kCal Et måltid med 150 gram gulerod, 150 gram broccoli og 150 gram kyllingebryst = 348 kCal.

Flydende mad er blevet meget moderne fordi folk har så tralvt, at de ikke har tid til at sætte sig ned og spise rigtig mad i ro og mag. Det tager jo tid at tygge sig gennem et måltid. Og den proces er bare så vigtig for kroppen. Husk på at fordøjelsen starter i munden. Når du tygger maden udskiller du enzymer. Og ikke at forglemme hele det psykiske aspekt ved at sætte sig ned og spise rigtig mad. Ingen dyr bevæger sig mens de spiser. Enten står de stille og spiser, eller også går eller løber de.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *