Hvorfor er franskmænd ikke fede? De spiser fede oste og drikker dagligt vin

Af d. 8. maj 2012

Som jeg har skrevet tidligere, så er det min klare faglige overbevisning, at folk spiser mere, når de fordeler det udover dagen. Det kan så godt være at mængden af mad ikke bliver for stor, fordi man følger en kostplan, hvor kalorieindtaget er delt ud på 6 måltider.

Udfra mit menneskesyn og filosofi om relationen med menneske, mad og sult, og ikke mindst en almindelig hverdag med mange gøremål, giver det ingen mening, at skulle bygge sit liv op omkring, at man skal spise hver anden time. På den måde kommer maden til at styre ens liv. Man skal hele tiden tænke frem, for lige om lidt skal jeg spise igen.  Noget næsten alle mine kunder fortæller. Hvor rart det er ikke midt i et møde, hente børn etc. skal tænke, hvad skal jeg spise nu. Mad er noget der spises siddende 3 gange om dagen. Det er til at forhold til sig til, og passer ind i alle typer hverdag!

Et meget relevant eksempel er franskmændene. De spiser meget fedt, fede oste og drikker vin dagligt. Men hvorfor bliver de ikke fede? Forklaringen herpå er mængderne. I den franskekultur spiser man ikke mellemmåltider og snacks og man spiser ikke flere portioner. Sammenlagt undgår de at indtage store mængder!

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *