Hvorfor anbefaler du Omega 3 fremfor Omega 6 og 9??

Af d. 24. oktober 2011

Jeg støder ofte på forundring over hvorfor der er nogle af Omega-fedtsyrerne, som er sundere end andre. Hvorfor skal man hellere spise Omega-3 end Omega 6 og 9? Det skal man faktisk heller ikke. Sagen er bare den at i de fleste menneskers kost, er der i forvejen tilstrækkeligt af de to sidstnævnte typer, mens de fleste halter lidt bagud med at få tilført Omega-3. Desuden er der to Omega-3 fedtsyrer, som SKAL tilføres gennem kosten. For kroppen kan på ingen måde danne dem selv, som den gør med de andre fedtsyrer når den virkelig er i underskud. Det drejer sig om EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). De såkaldte ”essentielle” fedtsyrer. Et utal af undersøgelser har vist at mangel på disse fedtsyrer medfører en forhøjet risiko for en række hjertekar-sygdomme som virkelig kan forringe din livskvalitet og i værste fald være livstruende. Så tjek lige din kost igennem igen. Fedtsyrerne findes i fede fisk samt i hørfrøolie og kæmpenatlysolie.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.