Hvor meget drøj kulhydrat skal jeg spise?

Af d. 16. marts 2015

“Hej Lotte.

Jeg har et spørgsmål til dig angående måltider og kulhydrater.

Anbefaler du at man kun holder sig til de grove kulhydrater, såsom rugbrød, havregryn, ris, kartofler, bønner en gang om dagen i et af de tre måltider man indtager?”

Mit svar er:

På billede ser du den tallerkenmodel jeg tager udgangspunkt i, når jeg kostvejleder. Når jeg vejleder folk som har et stillesiddende arbejde (Læs det har næsten alle, der går ind af min dør) og ønsket er at gå ned i vægt, så anbefaler jeg, at man kun fylder op med drøj kulhydrat en gang om dagen. Det kan være rugbrød (for kvinder anbefaler jeg en skive. Til mænd to skiver.). Det kan også være grød om morgenen eller kartofler som på billede her. Eller som du skriver ris eller pasta. Bønner ser jeg lidt anderledes på. Bønner er både kulhydrat og protein og gode til, at salaten bliver mere fyldig/mættende. Oplever heller ikke det store problem med, at folk spiser for mange bønner – mere at de spiser for meget brød.

Hvis man ikke skal tabe sig, så anbefaler jeg, at du indtager til hvert måltid. Er du meget aktivt, så anbefaler jeg, at halvdelen af tallerken er drøj kulhydrat.

Håber det giver mening:))

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *