Hvor er sovsen?
Det spørgsmål har jeg fået stillet fra en af dem jeg vejleder, som er i gang med en livsstilsændring.
Jeg har sat et billed ind af min aftensmad fra i går. Broccoli og laks med sovs.
Mit svar er i bund og grund lidt kedeligt – forstået på den måde – at jo, der kan godt være plads til sovs i din kost både, når du vil tabe dig og også, når du ønsker at være sund.
Jeg anbefaler følgende:
– At du som altid tænker på den samlede mængde af mad. Dvs. den samlede mængde af energi, der kommer ind i forhold til, hvormeget du forbrænder.
– Jeg vil til enhver en tid hellere have en mindre portion, men en portion der er meget rig på smag. Og fedt giver smag.
– Lav sovsen på gode råvarer. Ja det er fedtholdigt, men som beskrevet overfor, så tænk i mængderne og nyd smagen fuldt ud.
– Og så naturligvis ikke spise sovs hverdag. Dressinger, marinader, yoghurtdressinger, krydderier etc. giver også måltidet god smag.