Hvidkål – min personlige opskrift

Af d. 17. februar 2013

 

Hvidkål indeholder en række sunde plantestoffer, som forebygger både kræft og hjerte-kar-sygdom. Samtidig mætter det utroligt meget på grund af de mange kostfibre, som desuden er gode for både fordøjelse og regulering af kolesterol i blodet.

Der er meget få kalorier i hvidkål. Kun 30 kcal pr. 100 gram! Og hvis du spiser 150 gram hvidkål, har du dækket dit daglige behov af C-vitamin.

Som i alle andre grøntsager, er der naturligvis også kulhydrater i hvidkål. Men det er udelukkende den gode slagt, som ikke påvirker dit blodsukker og giver dig lyst til sukker efter måltidet.

 

I mine øjne er hvidkål på ingen måde kedeligt! Her er én af mine favoritopskrifter, som jeg gerne vil give videre:

Jeg snitter hvidkålet meget fint. Jeg vender økologisk  mayonnaise og presser frisk hvidløg i. Alt sammen efter, hvor stor en portion du ønsker. Hvor fedtet og hvor stærkt du ønsker det. Meget nem at lave, og det smager fantastik til det meste.

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *