Hvad kræver det af træning og kost, hvis jeg vil tage muskelmasse på som kvinde?

Af d. 12. maj 2016
Det er der mange som spørger til. Og jeg kan kun sige – det kræver ikke kun en del træning og den rette mad. Men RIGTIG meget hård træning og RIGTIG meget sund mad!!!! Mere end en normal kvinde med en normal hverdag kan og burde iværksætte.
På billede til venstre ser du mig som 28 årig. Og billede til højre fra i sommer. Der er ikke kun alder til forskel, men også ca. 4-5 kg. muskelmasse til forskel med næsten samme fedtprocent. Min form er stadig god, men som sagt ikke med den muskelmasse jeg havde da jeg var yngre og deltog i fitness konkurrence.
Så svaret til dig, som er bange for, at få “store” muskler, når du styrketræner som kvinde kan jeg kun sige, at du ikke har noget at frygte. Vi kvinder har en andet hormonspejl end mænd, og det kræver virkelig meget hård og tungt styrketræning, at øge sin muskelmasse.
Til dig som ønsker at tage muskelmasse på, kan jeg oplyse, at jeg trænede 45 minutters intensiv styrketræning 5-6 gange om ugen. At jeg havde 3 forskellige træningsprogrammer med opdeling af kroppen. At det kræver en rigtig god grundform, at træne så tungt. Dvs. at kunne udføre op til 9 sæt per muskelgruppe. At jeg spiste 5 gange om dagen. At mængden af mad – og vel og mærke meget sund mad – skulle være højt for, at jeg var i kalorieoverskud. Læs: du skal nemlig være i kalorieoverskud for, at øge din muskelmasse. Spørg mine veninder om, hvor meget kylling, broccoli og ikke mindst ris og kartofler jeg spiste den gang. Fordelt i 5 bøtter over dagen.
Til oplysning kan jeg fortælle, at de kvinder som deltager i mit 12 ugers boot camp forløb og som træner maksimalt hårdt 3 gange om ugen med en kombination af styrke og konditonstræning maksimum tager et kilo på.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *