Hvad er “rigtig” morgenmad?

Af d. 1. december 2013

Min morgenmad da jeg var barn bestod primært af brød eller et morgenmadsprodukt. Selv om det var havregryn eller groft brød var det sødt i en eller anden variant.

Den store omvæltning for mange jeg vejleder er, at skulle spise protein om morgenen. Eks. laks, æg, pølser eller rester fra dagen før. For mange er det meget uvant, at gå væk fra den typiske morgenmad, der normalvis er sød.

I flere andre lande og kulturer er det meget normalt, at morgenmaden ikke er sød. Og der er ene og alene tale om vaner.

Min søn har lige fået pasta med pesto til morgenmad. Det var hans svar, da jeg spurgte, hvad han ønskede til morgenmad. Undrede mig først. Men smilte omvendt. For det er jo netop det jeg fortæller dem jeg kostvejleder. Netop at arbejde med vanen og indføre, at morgenmaden ikke behøver at være sød.

God dag:-)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *