Hvad er lykke?

Af d. 24. august 2013

Har læst Peter Lund Madsens bog om hjernen – “Dr. Zukaroffs testamente. En bog om menneskehjernen”. Som virkelig kan anbefales.

I bogen læste jeg nedenstående om lykke. Spurgte Peter forleden om jeg måtte plukke det ud og sende det til dig her på bloggen, da jeg synes det er fremragende. Hvilket jeg også håber du synes:)

“Lykkefølelsen er en kortvarig og tilfældig optrædende tilstand. Alligevel tillægger mange denne flygtige tilstand en enorm betydning. Der er endog dem, der forveksler den kortvarigt optrædende lykkefølelse med det, der kendetegner “det lykkelige liv” – og det er forkert. Dette er ikke stedet for en længerevarende diskussion om det lykkelige liv. Alligevel i det omfang det findes, og i det omfang det er eftertragtelsesværdigt, så rækker “det lykkelige liv” langt ud over et par sekunders lykkefølelse på en villavej på Frederiksberg. “Det lykkelige liv”, det er at finde sig til rette i tilværelsen og udrette meningsfulde ting. “Det lykkelige liv” udspringer fra vores gøren og laden og ikke fra tilfældige følelser i vores forvirrede sind.”

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 komment

  1. Så sandt som det er sagt/skrevet. Hvis man tør se den lidt krævende kendsgerning i øjnene, er der også masser af guf at hente i Peter Bastians Mesterlære.