Husk intensiteten (også dig som allerede har en god grundform)

Af d. 17. januar 2015

Husk at det er vigtigt, at du øger intensiteten på dine intervaller – også selv om du er vant til at træne og har en god grundform.

Jeg oplever at mange glemmer, at øge intensiteten i deres programmer, når de træner selv. Jeg anbefaler at du ændre/øger dine intervaller efter ca. 4 uger. I min nye bog beskriver jeg, hvordan du kan ændre dine intervaller og kombinere korte og lange intervaller i samme program. Det er inspirerende at få nye træningsøvelser, men det er lige så inspirerende, at ændre sit konditionstræningsprogram i stedet for, at løbe den samme tur som man har gjort i mange år. Og ikke mindst super givtigt for udbyttet af din træning.

Billede her er ikke fotoshop. Jeg løber 14 km/t med 14 procent stigning i mine 30 sekunders intervaller. Fotografen spurgte, hvor længe jeg kunne løbe så hurtigt, hvormed han kunne tage flere billeder efter hinanden. Mit svar var – jamen lige præcis 30 sekunder! Det er netop definitionen af træning med høj intensitet – at du træner til maksimum, og ikke er i stand til at yde blot få sekunder mere.

Træner du med høj intensitet?

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *