Hurtige og sunde måltider med vacuumpakker
Har du en travl hverdag, og derfor svært ved at finde tid til at lave sund mad, som er lækker?
En af mine kunder, kom med et godt tip 🙂
En vacuumpakker kan give en hjælpende hånd til dette. Den holder maden frisk, indkapsler smag, saft og kraft.
Humlen udover hastighed er, at det er svært at indkapsle smag uden brug af smør, fløde etc. – Vacuumpakkeren hjælper til med dette, Intet går til spilde.
Steg kyllingelår i ovnen med salt, peber, hvidløg, salvie, timian og citron. Når lårene er afkølet pluk kødet af benet, pres det overskyende fedt ud af kødet og tilsæt derefter 1-2 spsk. god olivenolie, og vacuumpak kødet.
Så er det mad til de næste par dage.
Og her kommer to eksempler på, hvordan det også kan bruges.
Eksempel 1:
Skyr, sennep, salt, peber, citronsaft, finthakket forårsløg, habanero og timin + en lille håndfuld af det vaccumpakkede kyllingekød. Det røres sammen og lægges på et bar blade hjertesalat = god og sund hønsesalat på 1 minut.
Eksempel 2:
Køb majstacos. Rist dem på en tør pande og læg dem i et fugtig viskestykke. Rør en halv avocado med citron, hvidløg, salt, peber, koriander og chili. Vend fintsnittet rødkål sammen med avocadocremen. Tag en lille håndfuld kylling fra vacuumposen og rist det uden fedtstof på en brændvarm pande..
Læg ristet kylling og avocado/kål-mixen på den bløde og ristede taco. + lidt grillet rød peber. Vupti. Aftensmad på 2 minutter.
Og det kan varieres i en evighed 🙂
NB: en vacuumpakket kan købes i eks. Imerco.