Hård træning er godt men…..

Af d. 21. maj 2016

Alle der følger mig ved, at jeg er stor tilhænger af hård effektiv træning. Du opnår ganske enkelt bedre resultater på kortere tid. Det gør du ved at træne intensivt til udmattelse både muskulært (ved styrketræning) og kardiovaskulært (løb, roning, cykling etc.). Det kræver udfordrende øvelser, tung vægt og høj fart.

DOG er der flere grundlæggende forudsætninger INDEN du kommer så langt. De primære forudsætninger er stabilitet og bevægelighed. Du skal ganske enkelt været i stand til, at stabilisere din rygsøjlen førend du træner hårdt, og dernæst have den fornødne bevægelighed i dine led. Et grundlæggende eksempel er de klassiske styrketræningsøvelser som squat, dødløft og lunges som kræver en høj grad af stabilitet og god bevægelighed for, at kunne udføre dem korrekt. Jeg er selv stor fan af disse øvelser, men de sætter dem først ind i kundernes programmerne, når vi har den fornødne stabilitet og bevægelighed.

Hård træning kan være decideret skadeligt, hvis du ikke udfører øvelserne korrekt. Og dernæst bliver kroppen heller ikke pænere af det , når der konstant kompenseres, fordi kroppen reelt set ikke er stærk nok til det, den bliver bedt om at udføre.

Så tag udgangspunkt i din grundform og arbejd dig op derfra. Og ej nødvendigvis lav ”fashion-øvelser”, der ikke gør noget godt for dig.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *