Har du svært ved at komme på toilettet? Læs en af mine elevers oplevelse her

Af d. 30. januar 2014

Mange har svært ved at komme på toilettet. Flere af dem som opsøger mig for vejledning kommer ikke på toilettet hver dag.

At fordøjelse fungerer er afgørende for en krop i balance, og noget af det jeg sætter højest på prioritetslisten, når sundheden skal forbedres. Når fordøjelse fungerer forsvinder et hav af de ubalancer folk føler i deres krop.

Det første jeg kigger på er om folk drikker vand nok, og om de indtager nok af ikke vandopløselige fibre. Dette i sig selv er ikke altid nok. Hvad der nemlig har afgørende indvirkning er, hvordan du trækker vejret. Dvs. om åndedrættet får lov til at komme helt ned i maven, og bugen dermed bliver afspændt/afslappet. Eller om maven “holdes” stram og flad og åndedrættet udelukkende trækkes i brystkassen.

En af mine nye elever har gennem mange år haft problemer med at gå på toilettet, og efter at have gennemgået hendes kostindtag og set hendes krop og udført diverse test af bugen og dets muskler var min klare konklusion, at hendes fordøjelses problemer kunne løses ved at vi fik forbedret/optimeret hendes åndedræt. En noget vild oplevelse for hende. Læs hendes historie nedenfor:

Da Lotte spurgte mig, om jeg ville skrive et blogindlæg om min oplevelse til hendes website, tænkte jeg, at det godt nok var lidt grænseoverskridende. Men jo mere jeg tænkte over det, blev jeg mere og mere overbevist om, at jeg selvfølgelig skulle skrive dette indlæg, for hvorfor kan man ikke snakke frit om fordøjelse og hyppigheden af ens toiletbesøg, når det i bund og grund er det der er kernen i en sund og velfungerende krop??? Og det kunne jo være, at min lille historie kunne hjælpe andre, der havde samme problem som mig. Derfor har jeg besluttet at sk… (bogstaveligt talt) hæjt og flot på tabuerne og fortælle min historie om, hvordan vejret og toiletbesøg faktisk hænger mere sammen end vi lige går og tror.

 

Jeg har i flere år døjet med hård mave og problemer med at komme på toilettet. Til min frustration ”lykkedes” det ofte kun hver 2. eller 3. dag, hvilket har resultereret i en hverdag med oppustethed, mavekramper, og i det hele taget bare ubehag. Jeg har igennem længere tid forsøgt alt muligt lige fra homøopatiske midler til tarmskylninger uden de store langvarige resultater.

 

Til første programlægning og test hos Lotte får jeg så at vide, at ALLE min “skavanker”, heriblandt min fordøjelse, skyldes, at jeg ikke kan trække vejret… Undskyld, hvad sagde du??? Skulle min vejrtrækning og åndedræt have effekt på om jeg kan komme på toilettet eller ej…? Jamen, jeg star jo her i live og trækker vejret fint. Ind – ud – ind – ud – ind – ud… Det er jo min mave og fordøjelsessystem der ikke rigtig fungerer…

 

Nå, men Lotte giver mig 2 enkle øvelser (jeg skulle starte helt fra scratch med at lære at trække vejret igen), som jeg får besked på at lave så ofte som muligt.

 

Samme aften går jeg så i gang, og med det samme begynder min mave at rumle helt vildt. Det er så voldsomt at min kæreste spørger om det virkelig er min mave, der laver de voldsomme lyde. Rumlen fortsætter i samtlige ca. 30 min. indtil jeg til sidst er så afslappet og falder i søvn midt i mine åndedrætsøvelser. Næste morgen da jeg vågner, tager jeg fat hvor jeg slap og laver ca. 15. min. øvelser inden jeg står op og spiser morgenmad. Igen rumler min mave helt vildt, og det føles som om en masse kasser giver slip og falder på plads. Præcis en halv time efter jeg har spist morgenmad sker det… Jeg skal på toilettet – Mit første toiletbesøg 2 DAGE I TRÆK i Guderne må vide hvor lang tid!!! Det er så vildt!!! Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har været det J J J Hold nu op!!! Det kan simpelthen ikke passe: Har de øvelser allerede sat gang i hele systemet??? Det tror jeg simpelthen ikke på!!! Måske jeg alligevel havde været på toilettet i dag selvom jeg ikke havde lavet øvelserne…

 

Men nej – jeg har siden fortsat med mine øvelser minimum morgen og aften, og gerne 5 min. før og efter min træning, og ja – jeg har været på toilettet HVER MORGEN i 1½ uge nu J J J For nogen lyder det måske helt åndsvagt at det skulle betyde så meget, men det er simpelthen den største befrielse jeg længe har oplevet. Min mave er ikke længere udspilet, den blevet blødere og blødere for hver gang af de masserende øvelser jeg laver, og jeg kan stadig mærke og høre hvordan maven arbejder, ligeså snart jeg tænker på at lave den første øvelse J

 

Så til jer der står med samme problem – Træk vejret og go’ vind fremover!

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentar

    1. Kære Britta,

      Undskyld mit sene svar. Der ligger en række øvelser i film under Insta-tv på min instagram profil, som hedder lotte_arndal

      Kh Lotte