Grøntsagstærte på kyllingebund – opskrift fra min niece i Jylland

Af d. 26. september 2015

Fantastisk, sund og smagfuld måde at få tærte på, der kan varieres i det uendelige. Jeg bruger altid de grøntsager jeg lige har i grøntsagsskuffen, og nedenstående er derfor kun vejledende.

Opskriften rækker til fire personer serveret med en salat.

  • 1 pk. Kyllingefars
  • Salt, peber, oregano
  • 2 dl skyr, græsk yogurt eller fromage frais
  • 3 æg
  • Grøntsager efter smag. Her: broccoli, gulerod, rødløg, champignon
  • Eventuelt lidt ristet seranoskinke på toppen

Farsen røres op med krydderier og eventuelt revne grøntsager som fx gulerod eller squash. Gør man dette kan den dog godt blive lidt våd og skal derfor tilsættes en smule havregryn. Tryk farsen ud i en tærteform, så den dækker og sidder godt op af kanterne. Forbag farsen i ca. 10 min, til den er begyndt at trække sig sammen.

Fyldt herefter de skårne grøntsager i. Lav æggemassen af skyr og æg, krydder godt med salt, peber og eventuelle andre krydderier efter smag. Jeg havde noget frisk basilikum jeg kom i og lidt græsk krydderi, da jeg serverede tærten med tzatziki og græsk salat.

Bag tærten ved 180 grader i ca. 35 min eller til æggemassen er helt fast.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *