Grønsager fra morgenstunden

Af d. 16. maj 2019

På billede ser du den feedback vi har givet en af vores mandelige kunder:-) At det vil være godt at supplere de to ostemadder med noget grønt:-)

Grønsager fra morgenstunden lyder mærkeligt for de fleste. Med ved at få grønsagerne på tallerken til morgenmaden får du flere fibre og dermed større mæthedsfornemmelse. På den måde kan du holde dig mæt helt indtil frokost. Protein (og kostfibre) hjælper til, at din mavesæk bliver tømt langsommere, hvilket sikrer mætheden, og så stabiliserer det dit blodsukker, hvilket giver dig mindre trang til at snacke.

Du kan vælge alle former for rå grønsager – gulerødder, peberfrugter, tomat, agurk, kål (særligt godt). En nem måde er også at have gemt grønsager fra aftensmaden. Jeg har aldrig lavet en salat om morgenen, men ofte taget leftovers fra dagen før. Hvis du spiser æg er det også meget nemt at vende diverse grønsager med på panden.

Hvis du ikke er til grønsagerne er frugt også en god løsning at supplere med.

Det du skal undgå er primært at spise sukkerholdigt morgenmad uden protein og fibre, såsom frugtyoghurt, hvidt brød. Det ved de fleste. Men som på billede tror mange jeg har i forløb at det er en optimal løsning at spise müsli, havregrød, yoghurt eller rugbrød med eksempelvis ost til morgenmad. Og det er ikke en dårlig løsning, men kan som sagt optimeres ved at tilføje grønsager eller frugt. Og hvis man er meget sulten om morgenen er det optimalt at få proteinerne ind der også.

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *