Graviditet og fiskeolie

Af d. 23. februar 2014

Der er ikke noget endegyldigt evidens for, at det kan anbefales at tage fiskeolie under graviditeten. Men omvendt ved man at EPA og DHA (de virksomme fedtsyrer) er vigtige for den normale udvikling af hjernen og at mængden af EPA og DHA øges hos fosteret i takt med nervesystemets udvikling. Man har også set en øget intelligens hos de børn, hvis mødre har taget fiskeolie gennem deres graviditet og at disse børns motoriske udvikling også har været fremmelig. Men som sagt endnu ikke helt klare beviser og jeg vil derfor lade det være op til dig selv at vælge. Personligt har jeg selv spist en spsk. Fiskeolie dagligt gennem begge mine graviditeter. Hvis du vælger at tage fiskeolie, vil det være en god ide at starte allerede nu så du også har vænnet dig til det inden af graviditet.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentar

 1. Hej Lotte,
  hvordan er det med træning mens gravid?
  Hvad med vægttab mens gravid?
  Jeg er 171cm og vejer nu 78kg. Har indtil videre tabt 12 kg, og vil gerne tabe ca. 10kg mere. Min mand og jeg prøver at få et barn, og skulle det lykkes her midt i min forandring af kost- og motionsvaner ved jeg ikke helt hvordan jeg skal forholde mig.
  Tak for en skøn blog med brugbare informationer.

  1. Hej Mette,

   Du kan sagtens træne når du er gravid, hvis du er vant til at træne og træner fornuftigt.

   Jeg anbefaler selvfølgelig ikke, at man laver cross fit eller andet voldsom træning, men du kan sagtens træne.

   Hvis man er overvægtigt, kan man godt tabe sig mens man er gravid, hvis det foregår på en sund måde og baby forsat får de næringsstoffer det har brug for.

   Så i forhold til hvad du skriver – at du er i gang med en proces – så forsæt med det og mærk efter, når du bliver gravid.

   Jeg selv har været aktiv i de to sidste trimestre. Men ikke i det første fordi jeg var træt. Kroppen skal nok fortælle dig, hvad der er bedst:))

   Håber det var svar nok:)

   Kh og god weekend.

   Lotte