Grænsehandel, hot dog og frugtsalat

Af d. 19. oktober 2012

 

Jeg har fortalt mine børn om turene til Tyskland,  da jeg var barn. Det var en dagstur for hele  familien med hygge, nutella og dåseøl. Det vil  mine børn gerne prøve.

Nu har vi efterårsferie og er i Jylland, så hvad var  mere oplagt end at lokke familien med på sådan  en tur.

Afsted vi drog i flok. Og efter en times kørsel kørte  vi ind på en rasteplads. “Hvorfor spørger min  datter?” “Fordi vi skal have en kop kaffe, siger  min Mor”. Her står min Mor og jeg og drikker te  og kaffe i regnvejr. Hurra for traditioner. Super  hyggeligt:-)

Efter indkøb er hele familien sulten. “Vi vil gerne  have en hot dog”, siger de. Overvejer  at springe  frokosten over, da jeg ikke gider spise “død-mad”.  “Dødmad” er mad med et lavt eller intet indhold af  vitaminer, mineraler, gode proteiner, fedt og  kulhydrat.

Jeg vælger at følge familien og får en hot dog som  de andre. Til meget stort morskab for hele  familien. Min Far tager dette billede. Vi griner.  Og han spørger til, hvordan det føles at spise  sådan noget mad. Jeg fortæller, at sidst jeg spiste  en hot dog var kl. 5 om morgenen på vej hjem fra  en stor fest med en meget høj alkoholprocent i  blodet. Mindes at den hot dog smagte som mad  fra Noma. Det gjorde den ikke nu.

Når jeg vælger at spise sundt er det  ikke fordi jeg tænker: “Jeg vil være  slank”. Det er fordi, sund mad  smager bedre, ligger bedre i maven,  og mest af alt, fordi man får mere  energi. Den hot dog gav ikke nogen  energiindsprøjtning – tværdigtmod.  Man får ikke flot hud og lækre lår,  hvis man spiser døde pølser og hvidt  brød hver dag:-)

Eksemplet her er, at man dog sagtens kan gøre det nogle gange. Og dermed være et helt normalt menneske. Da vi kom hjem vil jeg rigtig gerne have noget “friskt” mad. Børnene og jeg går til den lokalefrugthandler og køber et stor portion frugt. Vi laver en kæmpe portion frugtsalat til hele familien. Dertil spiser vi varmrøget laks købt ved fiskehandleren i går.Og igen med grin i den Arndalske familie bliver jyderne nu tvunget til en sund aftensmad.

God weekend:-)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *