Grøntsager til morgenmaden?

Af d. 25. februar 2013

De fleste undrer sig når jeg foreslår dem, at de skal spise grøntsager som en del af morgenmaden. Det er også langt fra de normale danske morgenmadstraditioner, men det er helt utroligt hvad det kan gøre for ens energiniveau, mæthedsfornemmelse og fordøjelse.

Eksempelvis er det meget normalt, at man bliver sulten op ad formiddagen, og lige skal have ét eller andet lækkert inden frokost. Men det skyldes som regel, at kroppen simpelthen ikke er tilfredsstillet fra morgenstunden. Det er ikke nødvendigt med alle de mellemmåltider, hvis man sørger for at give kroppen fibre, vitaminer og mineraler kort tid efter man er stået op.

Grøntsager indeholder en masse kostfibre, som ikke bare er gode for fordøjelsen, men også mætter i mange timer, fordi de er langsomme til at forlade mavesækken efter du har spist dem. Desuden påvirker de ikke dit blodsukker som eksempelvis havregryn og brød gør. Det betyder, at du lettere vil undgå blodsukkerdyk med efterfølgende sult, som de fleste reagerer på ved at spise for meget.

Desuden får du en lang række vitaminer og mineraler, som også er afgørende for at din krop er velfungerende i timerne efter du er vågnet.

I mine øjne ser en god morgenmad fx sådan ud:

  • 150 gram grøntsager
  • 100 gram kød, fisk, æg eller fjerkræ
  • 6-8 mandler
  • ½ stykke frugt

På den måde sikrer du mæthed og vitalitetsfølelse langt op ad dagen.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.