Gen-test nej tak!

Af d. 15. juni 2017

Jeg er igennem det sidste halvandet år blevet kontaktet af flere firmaer, der gerne vil samarbejde med mig.

Salgsargumenterne har været, at netop gen-test passer perfekt ind i min forretning og koncept, da det ville kunne hjælpe mig til yderligere, at kunne individualisere og skræddersy mine forløb.

Jeg har takket pænt nej tak til alle henvendelser. Og det sjove er, at her under min barsel skrev en af mine medarbejdere, at de skulle prøve noget sjovt. Det viste sig, at et af firmaerne havde kontaktet mit personale og tilbudt dem en gratis test, for at prøve det af. Det fik jeg så lige stoppet.

Grunden til, at jeg siger nej tak til gen-test er følgende:

  • Den første årsag er, hovedparten af de test jeg er blevet repræsenteret for ikke er valide. Nogle godt nok baseret på blodprøve, men nogle på hår og andre på, du skulle spytte i en kuvert, som skulle sendes til USA. De læger jeg kender har vurderet, at det tilsendte materiale og finder det ej heller validt. Noget af det materiale jeg har modtaget er både flot og spændende, men det står ikke mål med, hvad der reelt ville kunne udledes. De lover gangske enkelt mere end der reelt kan udledes af de prøver som tages.
  • Selvom testen var valid vil mit svar stadig være nej. Ikke fordi jeg ikke synes det er spændende, men jeg synes ikke det er relevant for den almene dansker, hvis mål er at være sund og leve et liv i balance. Jeg finder det yderst relevant for folk, der dyrker sport på professionelt plan. De mennesker jeg møder via mit arbejde har en travl hverdag med udfordringen omkring, at få hverdagen til at gå op mellem arbejde, karriere, familie og fritid. Det er en kabale for de fleste, at nå både daglig motion og træning 2-3 gange om ugen. Og for flere også at finde balancen i den type mad og mængde mad der indtaget i forhold til stillesiddende arbejde. Mit mål som vejleder er, at komme med råd og anvisninger, der let kan implementeres i den travle hverdag og ej udgør yderligere stress eller præcision af måden tingene skal gøres på, som gør det sværere for den enkelte.

At en gen-test evt. ville kunne vise, at en særlig måde at træne på, eller noget specifikt mad er særlig godt, når det reelt handler om, at vi ikke bevæger os generelt og spiser for meget. Det handler ikke om, at vi træner eller spiser forkert, men at vi ikke får trænet og spiser for meget

Jeg mener gangske enkelt ikke, at gen-test fremmer folkesundheden.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *