Et par af jer læsere har sendt en mail til mig, men henvisning til en artikel på www.videnskab.dk omhandlende at juice skulle forhindre optagelsen/effekten af fiskeolie, hvis den indtages med juice/sukker.

Hvis det er tilfældet er rigtig mange på herrensmark, da mange fiskeolie er tilsat et søde/sukkerstof for at minimere smagen af fisk.

Jeg har altid anbefalet mine kunder, at de “skylle” fiskeolien ned med lidt juice i en eller anden version for at reducere smagen af fisk og fedt i munden.

Jeg har nu læst artiklen og bedt lægen Marie Louise Von Sperling om ligeledes at vurdere indholdet i artiklen.

Af artiklen fremgår det ikke, hvad det er for en effekt, der modsættes, hvis man spiser sukker sammen med fiskeolien. Bortset fra kolesterolreguleringen og at man tager på hvis man spiser sukker frem for protein. Men det sidste er der vel ikke noget nyt i?

Fiskeolien indeholder stadig DHA og EPA, som er essentielle fedtsyrer – og som man næsten ikke kan få andre steder. Derfor vil jeg altså slå et slag for fiskeolien hvad enten man spiser sukker eller ej 🙂
Lægen svare: Enig med dig. Jeg har aldrig hørt at sukker skulle hæmme effekten af fiskeolie. Tror man skal tage artiklen med et gran salt. Det står ikke klart hvad de mener.
Sukker vil jo aldrig uanset hvad blokere hele effekten- så folk skal bare guffe løs af de gode oiler:-))

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment