Folk overvurder vigtigheden af protein og er bange for kulhydrat!

Af d. 15. januar 2019

For at vokse skal man have protein, protein og atter protein. Protein har fået en stor hovedrolle i sundhedsverden, især når vi ønsker at opbygge mere muskelmasse. Vi har hypet proteinets vigtighed og nedstemt kulhydrater, fordi der er en overbevisning om at de gør os tykke. Men hvis du gerne vil opbygge en stærkere krop, så er kulhydraterne faktisk meget vigtige!

Proteiner er vigtige (det er ikke min pointe), men folk overvurderer dem typisk i forhold til ønsket om at øge muskelmassen og undervurderer vigtigheden af kulhydrat. Et virkeligt godt eksempel er indholdet i brystmælk. Også her tror folk, at det primært består af protein. I modermælk er der pr. 100 ml. 3,5 g fedt, 6,7 g kulhydrat og 0,9 g protein. Tjek evt. kilden HER (næringsindhold brystmælk (medicinsk hjemmeside).

Det vil sige at en baby primært nærer sig på fedt og kulhydrat – og disse kulhydrater er altså ikke spækket med kostfiber, nej det er sukkermolekyler. Så for at få en stærk og sund krop, skal vi huske alle de store kostgrupper; protein, fedt og kulhydrat!

Har du lyst til at læse mere om styrketræning og kulhydrat kan du klikke ind HER og finde en ”letlæselig” artikel på Sundhed.dk om, hvorfor du også skal have kulhydrat når du styrketræner.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *